torstai 29. tammikuuta 2009

Vaippoja

Kankaiden tuhoamisvimma iski. Tavoitteena pienentää kangasmäärää taas yhden laatikollisen verran parissa viikossa.
Tavoitteeseen pääsee parhaiten siten että ottaa kaavakansiot ja kankaat, valitsee kankaan ja päättää että siitä ei saa jäädä tähteeksi kuin tilkkuja. Eli siis etsitään sopiva kaava kankaalle, leikataan ja sitten etsitään taas uusi kaava ja taas leikataan jne. Lisäkankaita (esimerkiksi vaippojen sisäpintoja) saa ottaa, niitä ei tarvitse tuhota heti kokonaan.

Leikkasin muutama ilta sitten tällä periaatteella pinon vaippoja ja paitoja odottamaan ompelua, tässä muutamia jo valmistuneita:

M-kokoisen Tirsokkaan kaavaa muokaten syntyi mökiltä löytyneestä vanhasta kangaspalasta täyttövaippa. Sisäpintana oranssi joustofrotee ja kiinnityksenä nepparit.

L-kokoisen vaippakaavan testausta. Kuosina vanhaa lakanaa, tukikankaana joustofroteeta vanhasta lakanasta ja sisäpintana bambujoustofroteeta. Etureunan neppirivi tuli liian alas, mutta eiköhän tuo toimi muuten ok.

Vaaleansinisestä sherpasta riitti vastasyntyneen vaippaan, imuna on kolme kerrosta bambujoustofroteeta.
(ei, meille ei ole tulossa kolmatta lasta, tämä on tehty vain sen takia että isommat kaavat ei mahtuneet enää kankaalle)

Kuvat on taas surkeita, en tule toimeen tuo "uuden" (yli vuoden vanhan) kameran kanssa. Säädöt on aina huonosti ja valotukset persiillään.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Mulle iski myös kankaiden tuhoamisvimma.Tosin mä en ole koskaan tehnyt noita vaippoja. Mutta olen leikellyt kaavoilta puseroita, hameita, pari hupparia... harmittaa vaan kun paljon ois tyttöjen kankaita, ja mull aon kaks POIKAA! ei yhtään vaippaikäistä, joten vieläkin jää pieniä paloja kankaita joille pitää löytää käyttöä... Sitten seuraavksi pitääkin löytää aikaa koneelle...

T: Mia Räteist ja rääsyist http://miisamia.vuodatus.net